Sälj gamla guldsmycken och köp ny garderob

Ibland får de flesta av oss ett litet sug att uppdatera vår garderob. Men när det gäller många klädesplagg kan det kosta en hel del. Ett smart sätt att gå till väga är då att antingen spara pengar under en viss tid, eller att sälja gamla saker som inte används längre.

Guld är någonting som du kan få en del pengar för. Det är inte ovanligt att vissa av oss har en smyckesask med ett antal guldsmycken som vi aldrig använder. Istället för att bara låta dessa guldsmycken ligga och samla damm kan du sälja dem istället.

Det är väldigt lätt att sälja guld idag. Allt du behöver göra är att söka på nätet efter hemsidor som gärna köper ditt guld. Diamantbrev är ett alternativ. Du ber då om att få ett brev hemskickat som du sedan lägger ditt guld i och skickar tillbaka. Sedan kommer guldet att värderas och du får pengarna insatta på ditt konto relativt snabbt. Därefter kan du göra vad du vill för pengarna, som att köpa en helt ny garderob.

Att tänka på vid köp av ny garderob

Oavsett om du vill köpa blandade kläder eller kanske fokusera på en basgarderob för jobbet eller liknande finns det tips du bör tänka på.

Beroende på vilka kläder du vill köpa finns det olika plagg som är viktiga. Till exempel för en jobbgarderob behöver du kläder som passar för jobbet. Vill du däremot fokusera på höstkläder kan du behöva välja lite varmare plagg. Börja därför med att tänka efter vilken sorts kläder du behöver.

Gå igenom kläderna du redan äger

Innan du börjar planera vad du ska köpa för kläder rekommenderas det att du går igenom de kläder du redan äger. På så sätt kan du känna dig säker på att du inte köper någonting som du redan har. Skriv gärna en lista på vilka klädesplagg du behöver, speciellt om du bestämmer dig för att shoppa i fysiska butiker. Om du köper på nätet kan du alltid gå till och från din garderob för att dubbelkolla ifall du redan har plagget eller inte.

Glöm inte skorna

Förutom kläderna får du heller inte glömma bort att kolla ifall du behöver nya skor. De allra flesta av oss använder olika skor beroende på vilken årstid och vilket väder det är. Se därför till att du har ett par som passar alla olika temperaturer och väder. Det kan även vara smart att välja ett par skor som du kan använda på finare event ifall du brukar besöka sådana tillställningar.

Kort sagt kan du planera din garderob lite hur du vill, och antalet nya klädesplagg beror på hur mycket pengar du fått för guldet du sålt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *