Basgarderob för jobbet

 

Confident young businessman adjusting his jacket and looking away while standing against grey background

Kanske jobbar du på kontor eller är egen företagare? Oavsett var du jobbar så är det viktigt att känna sig både snygg, professionell och bekväm i sina jobbkläder. Kläderna ska reflektera dig som person men samtidigt vara passande för yrket och representera det företag du jobbar på.

Många väljer att klä sig vardagligt till jobbet men det finns studier som visar att en formell klädsel gör att du känner dig mäktigare och kan prestera på en högre nivå. Forskare menar också att formella kläder kan ha en positiv effekt på ditt humör om du trivs med plaggen.

Det är inte särskilt många svenska företag som har någon uttalad klädkod på jobbet, men företagets kultur signalerar ändå vad som gäller. För att lyckas är det viktigt att smälta in men du kan lägga till inslag i din klädsel som visar att du är unik. Detta kan till exempel innebära en speciell slips eller unika strumpor. Tänk på att kläderna även ska signalera respekt för kunden.

Om du inte har några passande jobbkläder är det bra att börja med att investera i en bra basgarderob. Du behöver inte spendera massor av pengar på dina kläder. Du kan investera i några dyrare basplagg som du blandar med mer budgetvänliga plagg. Nedan följer några tips.

Män

  • Kavaj. En bra kavaj i en grundfärg fungerar till det mesta.
  • Rock. En enkel, klassisk rock är alltid snyggt.
  • Vita och blåa skjortor. Skjortor är snygga och klassiska grundplagg.

Kvinnor

  • Kavaj. En klassiker som ser väldigt snygg ut till jeans och t-shirt eller till matchande byxor och blus.
  • Vit skjorta. Den vita skjortan kan bäras med vanliga byxor eller kostym.
  • Pennkjol. En pennkjol med hög midja är ett perfekt plagg som kan matchas med fina blusar.
  • Svart klänning. Den svarta klänningen passar lika bra till jobbet som till festen.

Skor

Ett par dåliga skor kan förstöra hela din outfit så se till att investera i ett par snygga skor av god kvalitet. Om du sköter om skorna håller de länge, kanske till och med livet ut.

Personliga detaljer

För det lilla extra kan de rätta accessoarerna komplettera din klädsel positivt. Förutom ett par snygga örhängen eller en stilig slips kan en personlig penna återspegla din personliga stil eller företaget. Detta är ett utmärkt sätt att göra reklam när du träffar kunder. Idag finns många fina reklampennor i olika färger att välja bland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *