Den mångsidiga kavajen

När det kommer till herrmode är det inte alltid lätt att vara kreativ, och många upplever att utbudet bland butikernas kläder inte i närheten matchar det som finns för kvinnor. Men det finns trots allt några nyckelplagg, som tillsammans med övrig outfit kan bli allt från klassiskt elegant till kreativt färgsprakande. Vi pratar förstås om den fantastiska kavajen, som såklart också bärs av kvinnor.

Klädkombinationen är nyckeln

Är du inte så bevandrad i modets värld kan det vara lätt att tro att kavajer endast används på elegantare tillställningar som bröllop eller finare fester. Inget kunde dock vara mer fel. Det här plagget kan du använda vid nästan varje tillfälle, både i skolan, på båten, på festen, arbetet eller dejten. Allt handlar nämligen om vilken typ av kavaj det är och vad du väljer att ha till den, men härligt nog passar den till mängder av olika stilar. De görs i ett flertal olika material, vilket gör att du kan hitta både elegantare och mer strikta varianter, men också betydligt enklare sorter i exempelvis linne som ger dig en perfekt avslappnad look en varm sommardag. Känner du dig inte riktigt redo för en kavaj i stark färg, kan det istället bli en utmärkt kombination om du väljer en mörkare kavaj men skjorta, t-shirt eller byxor i en mer spännande färg. Då gnistrar du till precis lagom, och visar att du är både modemedveten och stilintresserad, utan att det tar över.

Kavajer för alla tillfällen

Ska du på en första dejt är kavaj det perfekta plagget att välja. Beroende på din personlighet och personen du ska träffa kan du helt välja stil och inriktning på din outfit, men med en kavaj som grund vet du att du kommer se snygg och stilig ut. Kavajer ger ofta ett fräscht och medvetet uttryck, vilket ofta är helt rätt när man vill göra ett gott första intryck på någon annan. Därför passar kavajen lika bra på dejten som på anställningsintervjun. Det är också ett plagg som ofta håller hög kvalitet, så det kan vara väl värt att investera i ett par lite dyrare varianter; kanske en för finare tillställningar, en för skolan eller arbetet, och så en för dejten eller liknande tillfällen. Det är alltså aldrig fel att ha ett par kavajer i sin garderob; du kommer inte ångra det och du kommer alltid kunna se fräsch och stilig ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *