Gröna modetrender som är här för att stanna

Modetrender är något som är synonymt med korta perioder. Trender kommer och går, men det är få av dessa som består. Det är tur det eftersom vissa modetrender gärna får gömmas längst in i garderoben och aldrig komma ut igen. Det finns dock vissa miljövänliga modetrender som gärna får stanna. Här kan du läsa mer om några av dessa gröna modetrender.

Kvalitet före kvantitet

Tiden med slit-och-släng-mode är förhoppningsvis över för gott. Dagens klimatmedvetna modekonsumenter har insett att konsumtionssamhället har en stark negativ påverkan på miljön. Detta har gjort att vi i allt större utsträckning väljer kvalitet före kvantitet. Istället för att köpa massor av billiga klädesplagg och accessoarer väljer konsumenter några få plagg av riktigt bra kvalitet som håller länge. Detta är bra både för plånboken och för miljön i det långa loppet. Hos johnells.se hittar du ett stort utbud av högkvalitativa kläder för både män, kvinnor och barn. Här hittar du bland annat klassiska varumärken som Gant, Bally och Parajumpers. Perfekt för dig som vill köpa snygga och hållbara märkeskläder.

Hållbara material

En annan rådande trend är de hållbara materialen. Allt fler blir medvetna om hur kläderna tillverkas och även hur materialen tillverkas. Det är vanligt att skilja på naturmaterial och syntetmaterial när man talar om hållbara material i kläder. Naturmaterial kommer från ett naturligt ursprung som växter och djur. Syntetmaterial däremot är konstgjorda. Ekologisk eller återvunnen bomull, lyocell, återvunnen ull, hampa och bambu är bara några av många trendiga material som används för att skapa klädesplagg för den trendiga och miljömedvetna konsumenten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *