Är det värt att köpa en väska för 10 000 kr?

Finns det någon där ute som inte har hört talas om Chanel? Antagligen inte, inte i Sverige i alla fall. Idag är det väldigt populärt med märkeskläder och kanske framförallt dyra väskor. Märken som Chanel, Louis Vuitton och Gucci är välkända namn som idag har betydligt fler köpare än för 20 år sedan.

En fråga du säkert ställt dig någon gång är hur mycket man ska lägga på en märkesväska. Bland de lyxiga märkena har de flesta även billigare modeller som ligger kring 10 000 kr. Visst är de billigare än klassikerna från Chanel som kostar runt 50 000 kr, men är det verkligen värt att lägga tio lax på en väska?

Hur mycket är en väska värd?

Flertalet modefantaster investerar i både designersmink och dyra parfymer, t.ex. dior sauvage, och det är ganska normalt. Just Dior Sauvage är väldigt populär, men även andra märken tillverkar härliga parfymer som kostar lite extra. De flesta brukar hålla med om att en fin parfym är värd 500-700 kr, men handväskor är en annan femma. Visst ska man få unna sig något ibland, men fundera över vad en väska för 10 000 kr egentligen är värd. Vad skulle du annars kunna hitta på för de pengarna? Med den summan skulle du kunna åka till Thailand, köpa tre nya cyklar eller ha en extra trygghet på kontot. Fundera på om en väska är så pass viktig för dig att det vore värt att betala så mycket pengar för den.

Är väskan en investering?

Om du väljer en väska av utsökt kvalitet och tidlös design som du verkligen älskar kan du se den som en investering. En sådan väska kan användas i tio år eller mer, förutsatt att du tar hand om den. Precis som med andra produkter är det kul att kunna unna sig något man verkligen gillar och dessutom kan en dyr väska säljas senare om du skulle vilja det. Om väskan förblir i fint skick får du nästan garanterat ett par tusen för den om du av någon anledning skulle sälja den längre fram.

Har du funderat på köpet?

De flesta modeälskare som kliver in i en Louis Vuitton butik blir nästan bländade av allt fint som säljs. Då är det enkelt att reagera spontant och köpa flera väskor utan att egentligt tänka igenom det hela, vilket du senare kan komma att ångra. För att undvika en sådan situation är det bäst att först se över din ekonomi och räkna ut hur mycket du är villig att spendera. Dessutom bör du göra lite research på internet för att se hur utbudet ser ut. Genom att se åtminstone ett par alternativ kommer du inte känna dig så överväldigad när du står där i affären.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *