Hyr ut dina kläder

Även om mode och skönhetsideal har förändrats genom tiderna så har människor alltid varit måna om sitt utseende och att se bra ut. Idag finns en otrolig marknad för kläder och skönhetsprodukter. De senaste åren har människor blivit mer och mer medvetna om vilken påverkan vår konsumtion har på miljön. Det har medfört att en del människor knappt köper något alls, medan andra noggrant tar reda på vilka produkter som har minst påverkan. Delningsekonomi har gått från att vara ett relativt okänt begrepp till något var och varannan människa använder på något sätt. Det finns också en mängd olika produkter man kan köpa med gott samvete. köp produkter från Kevin Murphy till exempel, så vet du att både ditt hår och naturen slipper giftiga kemikalier.

Modernt och miljövänligt

intresset för att hyra ut sina kläder är stort och det finns plattformar både online och i fysiska butiker där du enkelt och smidigt kan hyra ut dina kläder som privatperson. Detta kan du göra oavsett var i landet du bor, även om trenden är som störst i storstäderna så sprider den sig snabbt genom landet. Det enda som krävs är att du har märkesplagg eller väskor som givetvis bör vara i bra skick. Du har stor frihet att sätta dina egna priser, men tänk på att vara realistisk. Tänk också på att inte hyra ut kläder med alltför stort sentimentalt värde, då det alltid finns en liten risk att de går sönder eller försvinner. Den som hyrt klädesplagget blir återbetalningsskyldig så du riskerar inget så länge det är plagg du kan stå ut med att bli av med. Tips på kläder att hyra ut är till exempel mer formella festklänningar passande till exempel bröllop eller bal samt skidkläder och andra friluftskläder. Helt enkelt sådant som är dyrt i inköp och inte används så ofta.

Fördelar för miljön och plånboken

Delningsekonomi har blivit en stor trend och ger människor chansen att nyttja mängder av olika saker utan att köpa dem. Nu för tiden kan du till exempel vara medlem i en bilpool och bara ha en bil när du använder den, hyra ut dina kläder eller skänka barnens leksaker som de har tröttnat på. En anledning till att detta blivit så stort förutom den ökande miljömedvetenheten är troligen att alla tjänar på det. Du som hyr ut dina kläder får en extrainkomst som kräver väldigt lite jobb, och den som hyr kläderna får chansen att variera sin garderob till en låg kostnad. Många har massor av klädesplagg som bara hänger i garderoben utan att användas, eller bara används någon gång om året. Det är kanske den där klänningen som inte riktigt passar längre eller skidkläderna som används under någon någon vecka om året. Genom att hyra ut dessa kläder skapar du plats i garderoben samtidigt som du gör både miljön och din plånbok en stor tjänst. Varför inte hyra andra kläder för pengarna du får in och på så vis verkligen fräscha upp din garderob?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *