Jimmy Choo

Choo Yeang Keat är en modedesigner från Malaysia som lever och arbetar i Storbritannien. Skorna han är känd för görs för hand och är kända för att vara de lyxigaste bland skor. Lyxmärket grundades år 1996 och redan 1997 öppnades den första butiken på Motcomb Street i London. Märket växte snabbt och togs emot mycket väl i hela modevärlden. År 1998 syntes Jimmy Choo första gången i Vogue, och märket har sedan dess blivit något av en symbol för den stiliga och modemedvetna kvinnan. Många filmer och TV-serier har hjälpt till att säkra märkets popularitet.

Kändisar gillar Jimmy Choo

De flesta kändisar som är noga med sin stil har någon gång haft på sig Jimmy Choo. Det är kul om ett knapptryck får klänningen att byta färg, men om man respekterar sin stil vill man satsa på något mer finstilt. Prinsessan Diana sågs år 1997 med ett par ljusblåa skor från Jimmy Choo, och det är många berömda och respekterade personer som har setts med skor från den berömda designer sedan dess. År 1999 syntes skorna första gången på röda mattan och år 2002 tog Halle Berry emot sin Oscar med Jimmy Choos på fötterna. Under åren har massor av viktiga händelser skett och märket är ständigt närvarande.

Jimmy Choo – inte bara skor

Även om Jimmy Choo är känd mest för de lyxiga och handgjorda skorna de producerar är de inte det enda företaget sysslar med. År 2003 lanserades den första kollektionen handväskor, och kollektionen var helt väntat en stor succé. År 2011 lanserades den första Jimmy Choo parfymen. Något man kanske inte skulle vänta sig var att Jimmy Choo gav ut en bok år 2005, 4 Inches, till förmån för Elton John Aids Foundation. Boken gavs ut för att märket gjorde beslutet att använda sig av sin legendariska popularitet och samla in pengar till välgörenhet. Jimmy Choo har ända sedan märket föddes år 1996 upprätthållit sitt goda rykte.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *