Vintermode – problematiskt eller en möjlighet?

”Vinter” och ”mode” är två ord som ofta inte går så väl ihop – i alla fall inte i Sverige, där vi ofta måste klä oss för att klara temperaturer på minus 20 eller lägre under vinterhalvåret. I kombination med snödrivor och isfläckar gör detta att även den mest hängivna fashionistan måste överge vissa stilprinciper under vintern.

Det gäller till exempel höga klackar, som lätt kan förvandlas till dödsfällor på vinterns isiga gator. Man får med andra ord välja bort de högklackade skorna till förmån för mer praktiska, låga kängor under vintern – även vid fest och utgång. Ett annat problem som uppstår just när man har sminkat sig och fixat sig lite extra, till exempel för en fest, är att de kalla vintervindarna, ibland i kombination med snöflingor som yr i luften, ofta gör att man kommer fram till festen med det mesta av sminket rinnande längs ansiktet.woman-1284031_960_720

Fashionistor kan också glömma att försöka styla håret för att matcha sin outfit under de kalla vintrarna, då en mössa eller ett pannband snabbt förstör även de mest sprejade kreationerna. Däremot gäller det att vara noga med att föna sitt hår helt torrt innan man går ut, eftersom man annars riskerar att det fryser och går av.

Trots alla dessa problem som fashionistor måste möta varje vinter i Sverige finns det också de som förespråkar vintervädret, och menar att de kalla temperaturerna ger absolut bäst förutsättningar för en stylingprincip som även den mest praktiskt lagda skulle förespråka, nämligen lager-på-lager-metoden. Eftersom man inte behöver oroa sig över att man blir svettig eller varm på vintern kan man ta på sig korta lager utanpå långa lager, och mönstrade lager utanpå enfärgade lager utan problem, och på det sättet mixa sig fram till en outfit som är både varm och moderiktig.

Om man känner att inspirationen tryter, och ändå vill vara varm och trendig i vinter, är dock det enklaste att köpa en riktigt varm kappa som man också tycker är snygg och stilren. Det kan dock innebära en ganska stor investering att köpa en vinterkappa av bra kvalitet, och om du behöver ett snabblån för att kunna köpa kappan i tid för vinterns kalla temperaturer, ska du gå in på Snabbfinans.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *