Skidmode 2016

Räcker det inte att skidkläder är funktionella och bekväma att röra sig i? Nej, det gör det inte. Självklart vill man susa ner över backarna i den snyggaste stilen man kan. Med snygga skidkläder så tar vi inte bara plats i skidbacken, utan vi är även redo för det näst roligaste efter skidåkningen – after ski, såklart. Nu när vintern börjar närma sig med stormsteg så är det dags att förbereda sig för denna säsong. Så vad är då skidmodet år 2016? Läs vidare så reder vi ut vad som är hett och vad som är iskallt.

ski-1270191_960_720Snyggast i backen 2016

Förra året så var det färgstarkt i backarna. Detta år kommer det, om skidåkarna följer den nya trenden, vara lite mer nedtonat och med murriga färger. Även om det fortfarande kommer att finnas starka färger att välja på så är det är enfärgat och dämpat som gäller i år. En trend som de stora trendsättarna inom skidmode, som till exempel norska Norrøna, har hakat på är skidkläder som är helt enfärgade. Blixtlås i kontrastfärger och massa olikfärgade plagg går bort under säsongen 2016, så vill du vara Snyggast i skidbacken i år får du välja en jordnära nyans. Även materialen går från glansigt till mer matta material. Det syns även en trend i hållbara kläder med ett tydligt miljötänk bakom produktionen. Svenska Peak Performance har till exempel ett ställ som är färgat miljövänligt, helt utan att tillsätta vatten. Självklart finns det även praktiska detaljer på kläderna i årets skidkollektion. En stor del av jackorna som har till exempel stora fickor i höft- och brösthöjd.

Trender i skidåkning

En ny trend som går i skidåkning är så kallad ski-touring. Det innebär att man för egen hand, utan lift vill säga, tar sig upp för backen och sedan åker ner. Det sägs vara en mycket speciell känsla att själv ”förtjäna” sin åkning nedför backen. Det kan också innebära att åka utanför de utstakade skidbackarna genom att hitta sina egna perfekta platser för att åka. En hel del av skidmodet som vi ser i år har anpassats efter denna trend. Byxorna har blivit stretchigare, för att åkaren lätt ska kunna röra sig upp för backen. De svenska märkena Elevenate och 8848 Altitude är två märken som har satsat på den här trenden i sina nya kollektioner. Förutom stretchiga material är det även några andra viktiga funktioner som bör finnas på plats i dessa ski-touring plagg: en kroppsnära passform, låg vikt och hög andningsförmåga. Bli snyggast i backen genom att välja kläder som passar din typ av åkning! God tur.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *