Festmode för våren 2016

Ett tillfälle då många lägger lite extra vikt och eftertanke vid sina kläder är då de ska på fest. På fester vill vi gärna visa oss från vår bästa sida, och markera att det är ett speciellt tillfälle genom att klä upp oss och vara fina. Om man också vill vara säker på att man är trendriktig på festen, ska man adoptera någon eller flera av dessa modetrender under vårens fester.

En tydlig tendens på vårens catwalker var att de stora, hängande örhängena har kommit tillbaka, då i stort sett alla modehus har skapat ett par – Prada, Gucci och Kenzo, för att bara nämna några. Om man inte är bekväm med att bära stora örhängen till vardags är en fest det perfekta tillfället att plocka fram sina galnaste och mest opraktiska accessoarer, och under 2016 behöver man alltså inte hålla tillbaka när det gäller örhängen.balloons-1081801_960_720

En annan accessoar som verkar komma tillbaka är diademet, och på Miu Miu och Saint Laurents modevisningar syntes tiaror på deras modeller. Det är med andra ord inte fel att verkligen klä sig som en prinsessa på vårens fester.

Klänningen har länge varit ett självklart festplagg för kvinnor, och våren 2016 är inget undantag. Om möjligt är klänningen ännu mer trendig än tidigare under våren, i alla dess former. Särskilt modemedveten framstår man dock om man drar på sig en slipklänning till festen á la 90-tal. Influenser från 90-talet syns nämligen även fortsättningsvis på modehusens catwalker, i allt från grunge till minimalism. En annan vårtrend som en klänning gärna kan kombineras med är bara axlar. Oavsett om klänningen är lågt skuren eller om axlarna visas i cut-outs verkar modeskaparna i vår vara överens om att axlarna ska synas.

Om planerar att vara värd för en fest under våren, och vill att både du och ditt hem ska få en ny, fräsch look, kan ett effektivt sätt att helt förnya ditt hem med små medel vara att sätta upp en fototapet som en fondvägg. Du kan enkelt skapa en personlig fototapet från dina egna bilder på Photowall.se. Sedan kan du i dina nya kläder och väggen med sin nya tapet glänsa ikapp inför gästerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *