Det sportiga modet

 

20100313_Melissa_BoekelmanDet sportiga modet är både bekvämt och snyggt och passar lika bra till vardags som till träningen.

Sportkläder utvecklades först för jakt och ridning för att sedan anpassas för andra typer av sporter under 1800-talet. Från början var kläderna ofta gjorda av ull, flanell eller jersey, men under 50-talet blev syntetiska och stretchiga material allt vanligare.

Den sportiga trenden har kommit och gått inom mode och hänger ihop med vår livsstilsattityd och hälsomedvetenhet. Träning och hälsa är idag något som många fokuserar på och det sportiga modet du bär visar vad du värderar och står för.

Med de rätta sportkläderna kan du faktiskt gå direkt från jobbet eller gymmet i samma kläder utan att det känns opassande eller konstigt. Sportkläder görs nuförtiden i så pass bra material att det kan andas, vilket gör att du känner dig fräsch längre. Att klä sig sporty chic är något som har varit inne ett tag nu. Det går helt enkelt ut på att man mixar sina kläder med sportiga detaljer för att skapa en bekväm och snygg look. Det kan exempelvis innebära att man kombinerar ett par högklackade skor med mjukisbyxor eller bär en keps tillsammans med en snygg klänning.

Nedan följer några tips på trendiga alternativ som du kan utöka din garderob med.

Tights. Tightsär väldigt snyggt och finns i massor av roliga färger och mönster.

Benvärmare. Benvärmare är både snyggt och praktiskt. De passar väldigt bra på vintern för att hålla kylan borta. Du kan ha benvärmare ovanpå byxorna eller varför inte till en klänning för att hålla dina bara ben varma.

Polotröja. En klassisk polotröja känns alltid rätt.

Sneakers. Sneakers är väldigt inne igen och passar utmärkt till vardags eller till träningspasset. En snygg färg är vitt, men även metalliska färger som guld är något att satsa på.

Funktionella detaljer. Praktiska saker som en ficka förmobilen, plagg som inte luktar svett och underkläder utan sömmar, som inte binder fukt, är några populära val.

Keps. En keps kan göra vilken outfit som helst sportigt. Den är också väldigt praktisk på sommaren för att hålla solen borta.

Ryggsäck. Den praktiska ryggsäcken blir väldigt populär igen under våren 2016.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *