Vårmodet 2016

 

Portrait of young beautiful brunette woman in park on a sunny autumn day

Vintern närmar sig sitt slut och vi kan äntligen se fram emot att byta ut de tjocka vinterkläderna

mot något annat. Men hur ser vårmodet ut 2016? Det är mycket influenser från 70-talet, vilket vi kan se i de utställda byxorna och färgvalen. Nedan kan du läsa om ett par nyckelplagg som kommer att vara riktigt trendiga i vår.

Jeans. De älskade jeansen förblir ett trendigt plagg både till vardags och fest. Det är mest de ljusa tvättarna som dominerar, vilket vi också ser i jeansjackorna. Den korta jeansmodellen som går ner till vaden med utställda ben ser vi mer och mer både på jeans och andra sorters byxor.

Mocka. Mocka blir ett väldigt trendigt inköp under 2016. Det är framför allt den bruna mockan som är riktigt inne i vår. Om du vill satsa på ett plagg av mocka ska du gärna investera i en snygg mockajacka av en så kallad bikermodell.

Vadlånga kjolen. Kjolar som går ner till vaden är en stor trend under våren.

Matcha mönster nedtill och upptill. Det är väldigt snyggt att ha en matchande kjol och topp så att det ser enhetligt ut.

Spets. Spetstrenden håller i sig under 2016 och är ett romantiskt plagg som passar bra inför våren. Bär det gärna till jeans till vardags.

Ribbstickat. Det ribbade modet är en annan influens från 70-talet som nu kommer tillbaka starkt.

Bara axlar. Att visa axlarna i vår är en stor trend.

Ränder. Ränderna går aldrig ur, i alla fall inte i vår då ränder är det hetaste mönstret att satsa på. Bär det från topp till tå eller kombinera med något annat favoritplagg.

Vad gäller då för skomodet under 2016?

Spetsiga skor. De spetsiga skorna är tillbaka och är en stark trend i vår. De gör att dina ben ser längre och elegantare ut. I vår funkar det med både hög och låg klack.

Sneakers. Den sportiga trenden med sneakers, eller så kallade gymnastikskor, är en bekväm sko som kommer i massor av olika modeller. Det är en stark trend som passar utmärkt för våren.

Klackar med detaljer. Klackar som är dekorerade känns helt rätt i vår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *